F-Secure Internet Security 2010 blokirao “Operation Aurora” pre nego što se dogodila

By Ivan Slović | Antivirus

Preuzmi vodič!

Insajderski vodič za održavanje mreže: 7 malih tajni o kojima se retko priča!

S-Cube-Insajterski-vdic-za-odrzavanje-mreze-Cover-100„Saznajte kritične stvari o održavanju mreže o kojima se malo govori, a mogu firmu skupo koštati“
Često se u praksi srećemo sa načinom razmišljanja koji nije uvek produktivan i dobar po kompaniju korisnika. Ovim vodičem smo pokušali da deo tog iskustva podelimo sa širom javnošu. Naročito zato što se o ovim temama retko priča...
Proverite da li su i vaša iskustva slična!

Jan 25

F-Secure Internet Security 2010 ima jedinstvenu opciju koja se zove Exploit Shield koja blokira “Aurora” Internet Explorer exploit proaktivno. Napad je sprečen pre nego što je bilo ko znao za tu ranjivost Internet Explorera.

Helsinki, Finska – Januar 20, 2010: F-Secure-ov moćni Exploit Shield, opcija u Internet Security 2010 i F-Secure korporativnim rešenjima, pruža korisniku računara zaštitu od malicioznih programa kao što je ozloglašena “Operation Aurora” čiji je cilj špijuniranje Google I nekoliko drugih tehnoloških kompanija. Skoro otkriven exploit za Internet Explorer browser, poznat kao CVE 2010-0249, može da omogući pristup od spolja zarazenim racunarima. Novi oblici exploita se konstantno otkrivaju, dok proizvodjaci softvera pokusavaju da sto pre izdaju zakrpe kako bi sprecili zloupotrebu sigurnosnih propusta, kriminalci traze nacine kako da iskoriste nedostatke softvera i na taj nacin dobili pristup sistemu i podacima. Napadi na “propuste” u programima za koje proizvodjac u tom trenutku ne zna poznati su kao nulti-dan napad (zero-day exploits). Tradicionalna antivirus resenja mogu samo da vas zastite od poznatih i analiziranih napada ali ne pruzaju nikakvu zastitu od zero-day exploit-a.

F-Secure Chief Technology Officer Pirkka Palomäki kaže, “F-Secure-ov jedinstveni Exploit Shield je dizajniran da stiti računare od novih nepoznatih napada u preiodu dok proizvodjac ne izda zastitu za propust na svom softveru odnosno zakrpu. To je kritican period u kome je sigurnosni propust lako dostupan i kriminalci ga mogu zloupotrebiti. Exploit Shield se aktivira na prvi znak sumnjivog ponasanja racunara , i to čini bez ikakvog znanja o sigurnosnom propustu ili exploit-u. Na primer zahvaljujuci Exploit Shield-u blokiran je “Aurora” exploit proaktivno – pre nego sto se sam napad odigrao.” Exploit Shield takođe konstantno daje izvestaje o novim exploit napadima i malicioznim sajtovima i te informacije salje centrali. To znači da svi F-Secure korisnici sirom sveta imaju bolju zastitu tako sto dobiju znak upozorenja, od strane Browsing Protection, da ne ulaze na maliciozne ili hakovane web strane. Browsing Protection opciju poseduju Internet Security 2010 i Client Security 9.

Exploit Shield u F-Secure Internet Security 2010 i Business Suite pruža:

  • Zero Day Defense: Stiti racunare koji ne poseduju zakrpe.
  • Patch-Equivalent Protection: Ranjivost “shield” definicija.
  • Proactive Measures: Heureticka tehnologija detekcije.
  • Protection Against All Websites: Bilo da su bezbedni, nebezbedni, maliciozni ili hakovani.
  • Automatic Feedback: otkriveni exploit napadi se automatski salju F-Secure.

Više infomracija o “Operation Aurora” i o načinu blokiranja, mozete naći na  F-Secure blogu.

Takođe možete naći i videti kako radi Exploit Shield : http://www.f-secure.com/weblog/archives/00001858.html

Više o F-Secure Internet Security 2010: http://www.f-secure.com/en_EMEA/products/

Više o F-Secure korporativnim resenjima: http://www.f-secure.com/en_EMEA/products/business/

Follow

About the Author

Ivan Slović je vlasnik i direktor kompanije S-Cube Solution d.o.o.. Po dobijanju diplome inženjera elektrotehnike za računarsku tehniku na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva strukovnih studija počeo je rad u IT industriji i tu proveo nekoliko godina stičući vredno iskustvo koje je iskoristio za otvaranje sopstvene kompanije 2005-e godine.